Kapya biber çeşidimiz yavaş yavaş renk değiştirmeye başladı. Tam bu dönemde dikkat edilmesi gerekenler meyvelerde oluşan benekli çürümeler, güneş yanıklığı ve kurtlardır.
Yaz aylarının sıcak ve nemsiz geçtiği bu dönemlerde bitkiyi her zaman sulamak gereklidir. Susuz kalan bitkilerin meyvelerinde ufak ufak beneklenme görülür. Genelde kalsiyumdan kaynaklı denilsede en önemli faktör sulama dengesizliğidir.
Bitki üzerindeki meyveler artık büyümeye başladığı için meyveler de direk güneş görmeye başlar. Eğer bitkiler sık değil ise ve dal, yaprak budaması yapıldı ise meyveler güneşte kalıp yanar. Eğer bitkilerde yeteri kadar yaprak yok meyveler güneş kalıyorsa kaolin kili gibi ürünler ile kaplama yapılabilir.
Yeşil kurt domates ve biberi çok sever bir zararlıdır. Özellikle sıcak havalarda popülasyon hızlı şekilde artar ve kalite kaybına sebep olur. Yeşil kurt, tırtıl gibi zararlıları karşı kullanılacak en etkili ilaç BT bakterisidir. Ayrıca kaolin kili ile birlikte kullanılırsa etki artmış olur hemde bitki güneş sıcaklıklarından korunmuş olur.
Son yıllarda biber çeşitlerinde virüs oldukça yaygınlaştı. Meyveler üzerinde alacalık (büyük benekler halinde yeşil ve kırmızımsı renk) oluşuyorsa virüs olma ihtimali yüksektir. Virüsler bitkiyi geldiği zaman malesef yapacak fazla birşey kalmıyor. İyi bakım ve kontrollü üretim şart, özellikle trips gibi zararlılar bu hastalıkları taşır.