0
Sırık olarak yetiştirilen hıyar bitkilerinde yanlardan çıkan dalların tamamı alınmak zorundadır. Bitkinin yanlarından çıkan yeni dallar bitkinin iyi hava almasını engeller, ayrıca bitkinin fazladan besin harcamasına sebep olur. Bitki boyu 30-40 cm olduğu zaman bu işlemler başlar ve hasat sonuna kadar devam eder. Yeni çıkan filizler 10-15 cm boyunda olduğu zaman koparılabilir. Eğer daha fazla büyürse bitkide açılan yara zor kapanacaktır.

 

Meyve seyreltme ise bitkinin ilk 0-20 cm olsn kısmında yapılır. Buradaki amaç bitkinin küçük iken meyveye yatmasını engellemektir. Eğer bitki erken meyveye yatar ise ilerleyen zamanlarda meyvelerde sararıp dökülme olur. Bu yüzden ilk meyveleri koparıp atıyoruz.

 

Bu işlemleri aşağıdaki videomuzdan takip edebilirsiniz.

 

Leave a Comment

0
X